Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

E-commerce projecten zonder e-strategie bereiken potentieel niet

Op marketingonline.nl staat een interessant artikel over het ontbreken van een e-strategie bij bedrijven die starten met e-commerce projecten.

"Heeft u zich ooit afgevraagd waarom uw e-commerceproject maar niet van de grond wil komen? Of waarom uw online activiteiten onvoldoende renderen? Grote kans dat u niet aan e-strategy doet.

Succesvolle e-strategies creëren waarde op diverse dimensies tegelijk. Zo bieden zij klanten voldoende vernieuwing om hen te stimuleren met regelmaat terug te komen. (...) Consumenten worden in toenemende mate online geattendeerd op proposities en acties. Uiteindelijk eindigt deze ‘consumentenreis’ weer op het net met het geven van feedback op het product of de verleende service door de verkoper."

Verder wordt er dieper in gegaan op de plaats van e-commerce binnen de organisatie. Hoort die bij verkoop & sales, of eerder bij IT of misschien zelfs in een eigen afdeling of projectteam? Welke impact heeft een e-commerce site op uw financiële administratie of bijvoorbeeld uw logistiek?

Een must-read voor wie met e-commerce bezig is of wil starten.

http://www.marketingonline.nl/achtergrond/bericht/van-e-commerce-naar-e-strategie/

 

Men vs Women: verschillen in geslacht belangrijk in online aankoopproces

men vs women Vrouwen vormen een heel belangrijke doelgroep  voor online verkopers. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld meer tijd online besteden dan mannen.  Ze zijn tevens ook verantwoordelijk voor de meeste aankopen online. Echter is de methodiek om tot een online aankoop te komen geheel anders bij vrouwen als bij mannen.

Een recent onderzoek ging hier dieper op in.   Globaal onthouden we volgende zaken die belangrijk zijn voor een webwinkel waar alles draait rond de vrouw als doelgroep.

Lees meer...