Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Online eindejaarsverkoop zal met 45 % stijgen volgens BeCommerce

Logo BeCommerce

De online Belgische eindejaarsverkoop zal haar omzet met ongeveer 45 % zien stijgen. Dat verwacht BeCommerce, de Belgische vereniging van e-commercebedrijven. Volgens een studie bij hun leden wordt een stijging van om en bij de 45% verwacht ten opzichte van 2009. Dit bovenop een klim van 20 % tussen de online eindejaarsomzetten van 2008 naar 2009. In totaal zal de online omzet dit kerstseizoen goed zijn voor ongeveer 750 miljoen euro.

Lees meer...

Google ook geïnteresseerd in offline shoppen

Dat Google ook interesse heeft in e-commerce is al langer duidelijk. Naast Google Checkout dat al een tijdje bestaat maar in Europa niet echt populair is lanceerde de internetgigant www.boutiques.com . Boutiqes.com is een gepersonaliseerde shopervaring voor mode en kledij. De website toont enkel die items die jij mooi vindt aan de hand van computervisie en machine learning. Het laatste shopnieuws van Google is echter dat het bedrijf nu ook de offline shopervaring, in échte winkels... 'out there in the wild', wil beïnvloeden.

Lees meer...

Periodieke verkopen binnen e-commercestrategie

Een nieuwe trend bij webwinkeliers om extra bezoekers naar de online shops te lokken is periodieke verkoop. Dit fenomeen is bezig aan een sterke opmars om zijn positie in de e-commerce promotiemix te versterken. Zo zijn er al een aantal voorbeelden zoals Mediamarkt die hun vaste klanten al een tijdje trakteren op een 24uurs ofwel dagaanbieding.

Een aantal opvallende zaken opgelijst in deze post

Lees meer...

Klantgerichtheid op een e-commerce website, een scorecard

klantendienst

De blog van getelastic.com heeft een interessante  checklist online staan waarmee de klantgerichtheid van een webshop / e-commerce site kunt meten. Ondanks het feit dat er heel wat voor B2B-webshops in verwerkt zit inspirreert het ook voor business-to-business shops. Een greep uit de vragen op het scorecoard onderverdeeld in een aantal hoofdstukjes na de 'lees meer'.

Lees meer...