Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

De helft meer kerstcadeaus gekocht via internet

Kerstman

Het Nieuwsblad bericht dat we de helft meer kerstcadeaus via het internet kochten dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van online betalingsprovider Ogone waar ook Natch mee samenwerkt. Bpost leverde bovendien ook 20 % meer pakjes af wat de stelling lijkt te bevestigen.

Ogone had sowieso een stijging van de online verkoop verwacht van ongeveer 40 % ten opzcihte van vorig jaar maar dat bleek op te lopen tot 60 %. Die extra 20 % is vermoedelijk te wijten aan het strenge winterweer. Tal van e-commerce websites blijken bovendien deze stijging te bevestigen. Free Record Shop zag bijvoorbeeld een stijging van 200 %.

Hoewel handelsorganisaties aangeven dat winkeliers te lijden hadden onder het winterweer, geeft het betalingsverkeer aan dat er meer betalingen werden uitgevoerd dan vorig jaar in dezelfde periode.

E-commerce copywriting

copywriting for e-commerceDe website smashingmagazine.com heeft een interessant artikel gepubliceerd over copywriting voor e-commerce websites. We halen er een paar pareltjes uit in deze blogpost. Het volledige artikel kan je hier lezen.

De meeste e-commerce websites gebruiken de productomschrijvingen van de producent zonder ze te bewerken. Hierdoor laten ze echter een opportuniteit onbenut om zich te onderscheiden van andere websites die hetzelfde product verkopen en ook de standaard-omschrijving van de producent gebruiken. Bovendien komt de toon in deze teksten vaak niet overeen met de aard van de specifieke e-commerce website. De overal terug te vinden producententeksten schaden dus op 2 vlakken: zoekrobotten weten maar moeilijk onderscheid te maken en de mogelijke koper vindt de teksten niet aantrekkelijk genoeg. Enkele tips na de 'lees meer'

Lees meer...

Microsoft Ultimate Business Makeover 2011 sponsorship

Microsoft's Ultimate Business Makeover is opnieuw opgestart, of eerder doorgestart naar 2011. Naast een kennisplatform is Microsoft Ultimate Business Makeover natuurlijk vooral gekend omwille van de wedstrijd waarbij een bedrijf een volledige makeover kan winnen. Ook in de 2011-editie zal Natch opnieuw de winnaar voorzien van een e-business website.

De nieuwe e-business website van Alpagro Plastics, de winnaar van 2010, is ondertussen reeds in opbouw. In samenwerking met Quero Media (SEO-sponsor) en E-mail Garage (e-mail marketingsponsor) bouwt Natch aan de nieuwe webstek van Alpagro Plastics. Natch hanteert hiervoor haar standaard implementatiemethodologie. Op die manier lopen projecten op schema en binnen budget en weet de klant steeds in welke fase hij zich bevindt. Ook wanneer er met externe partners gewerkt wordt, zorgt dit voor een optimale projectleiding.

Lees meer...