Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Eerste 2 halve finalisten Ultimate Business Makeover bekend

Ultimate Business Makeover logo

Microsoft's Ultimate Business Makeover (www.ultimatemakeover.be) is ondertussen ongeveer halfweg en de eerste twee halve finalisten zijn gekozen. Deze zijn Metropolis Music Publishers en Minerva NV. Metropolis Music Publishers is een van de oudste en meest gerespecteerde muziekuitgeverijen van België. Minerva NV is een onafhankelijk Belgisch bedrijf actief in de distributie van fietsonderdelen, assemblage en distributie van fietsen.

Lees meer...

Smashing Magazine showcaset creatieve e-commerce websites

Designwebsite Smashing Magazine heeft het web nog eens afgespeurd naar mooie of creatieve e-commerce websites. Zoals gewoonlijk heel erg consument-gericht maar inspirerend is het alvast. Het valt ook op dat opnieuw veel mode / kledingwebsites opgenomen zijn. Uiteraard zijn zij, meer nog dan andere sectoren, bezig met het esthetische en het presenteren van hun product in de juiste sfeer. Langs de andere kant is het misschien wel fout te denken dat het webdesign voor B2B e-commerce per definitie droog moet zijn. Ook daar is de aankoper een persoon die gevoelig is voor foto's, kleur en andere impulsen.

Case: N.E.W.S.

Logo News nv

Wie commerciële of alternatieve dance-muziek zegt in de Benelux of ver daarbuiten zegt ook meteen News. News is een van de top muzieklabels in de benelux. En wie professioneel bezig is met house, techno of andere dance-muziek is waarschijnlijk klant bij News Distribution. DJ’s maar ook de aankoopverantwoordelijken van binnen- en buitenlandse gespecialiseerde winkels en retailketens doen de webshop aan. Op 6 en 7 april presenteert News haar case op de Natch B2B E-commerce on tour. Lees hier alvast de voorbeschouwing! Bekijk ook de presentatie van deze case zoals die werd gepresenteerd op B2B E-commerce on tour!

Lees meer...

Case: Trends Top

Trends Top logo

Het boek is altijd beter... die stelling gaat niet op voor Trends Top.  Eerst was er het boek, een joekel van een gids waarin de Top 30.000 Belgische bedrijven werden opgelijst met hun kerncijfers. Die werd in 1995 aangevuld met een cd-rom en de Top werd uitgebreid naar 100.000 bedrijven. De volgende stap lag voor de hand, de Trends Top ging volledig online en is nu op weg naar 300.000 bedrijven. Op 6 en 7 april presenteert Trends Top haar case op de Natch B2B E-commerce on tour. Lees hier alvast de voorbeschouwing! Bekijk ook de presentatie over de case die werd gegeven op B2B E-commerce On Tour.

Lees meer...

Hoe goed doen uw e-mailings het ten opzichte van deze Amerikaanse studie?

Brievenbus

De Amerikaanse e-mailspecialist MailerMailer heeft hun 10e e-mailmarketing-studie gepubliceerd. Ondanks het feit dat het voornamelijk over de US-markt gaat is het toch altijd interessant om de eigen campagnes er eens tegen af te zetten. De studie leverde een aantal te verwachten resultaten (bijvoorbeeld dat het percentage gelezen mails (open rate) sinds 2007 jaar na jaar is gedaald. Langs de andere zijn er toch ook interessante nieuwtjes. Zo is de beste weekdag bijkbaar zondag als het op open-percentage aankomt. Meer statistiekjes na de klik.

Lees meer...