Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Bouwhandels en DHZ'ers laten online kansen liggen volgens wehkamp.nl

Wehkamp.nl is het grootste online warenhuis van Nederland. Deze e-retailer heeft vorig jaar de de spong gewaagd om bepaalde segmenten van bouwmaterialen zoals gereedschap, sanitair en bijvoorbeeld verf via e-commerce te verkopen. Erwin van Cooth van Wehkamp vertelde in het Nederlandse blad Mix dat het ondertussen echt storm loopt voor die producten online.

Hij ziet enorme kansen voor verdere groei in dit segment. Volgens hem laten bouwhandels, bouwmarkten en doe-het-zelfzaken online mooie kansen onbenut. verder besluit hij: "'Tien procent van alle aankopen in Nederland vindt online plaats. Kenners verwachten dat dit percentage de komende tien jaar naar vijftig stijgt. Wij willen een aanzienlijk deel daarvan innemen."

Wehkamp Tuin en Klussen-afdeling

Google Analytics volgt uw multi-channel funnels op

Vaak is het niet die ene advertentie, zoekopdracht of marketingactie die ervoor zorgt dat iemand overgaat tot aankoop (of contact, of een andere vorm van conversie). Toch kon je tot voor kort in Google Analytics quasi niet nagaan welke andere acties en campagnes hadden bijgedragen tot de conversie. Je zag enkel de laatste actie die voor de conversie had gezorgd. Een update in Google Analytics laat nu toe om dit meer genuanceerd te gaan opvolgen.