Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Video: interview met Pieter Zwart van Cool Blue

Marketing Executive Center interviewt Pieter Zwart, topman van Cool Blue. Cool Blue is het overkoepelende bedrijf achter de 96 gespecialiseerde webshops zoals mp3shop.be, homecinemacenter.be, smartphoneshop.be, strijkijzerstore.be, digicamshop.be en ga zo maar door. In de toekomst zal het merk Cool Blue prominenter aanwezig zijn over de verschillende webshops heen. Bekijk het interview met de e-tailer.

 

10 harde e-commerce lessen

Schoolbord

Starten met e-commerce lijkt eenvoudig: je laat een webshop bouwen, je laadt je artikelen en prijzen op en de verkoop kan beginnen. De realiteit is vaak helemaal anders. We herkenden onszelf daarom meteen in de blogspost van de Amerikaanse consultant Sally McKenzie. We vertalen daarom graag haar 10 lessen en vullen hier en daar aan met onze bevindingen.

Les 1: Dit wordt moeilijker en duurder dan je denkt.

Als je volledig nieuw bent in online verkoop heb je nu eenmaal niet het juiste perspectief en is het juist inschatten van een e-commerce project niet eenvoudig. Het is dan moeilijk in te schatten op vlak van budget en benodigde kennis.

Lees meer...

Verslag E² - Online marketing voor webshops

E-commerce Evening

De interesse in deze E-commerce Evening over online marketing voor webshops was groot. Onze 15 seats waren dan ook in minder dan 3 dagen volledig volzet. Voor deze sessie nodigden we Michel De Baer uit, zaakvoerder van online marketing bureau OMCollective. De sessie was op dreef nog voor we ook maar één slide hadden kunnen tonen. De nood aan informatie was hoog, zo hebben we het graag!

Lees meer...

1 op 6 kleinhandelszaken doet aan e-commerce

Logo Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen

Uit een enquête bij 659 leden van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen blijkt dat 16 % van de kleinhandelszaken online bestelmogelijkheden aanbiedt. Deze detailhandelaars doen dit voornamelijk omdat ze meer service willen bieden aan hun klanten. Deze online inspanningen zijn echter niet tevergeefs, 37 % van hen ziet zowel het klantenbestand als de omzet hierdoor toenemen.

Lees meer...

Online retail binnen Europa kan beter volgens ECC mystery shopping onderzoek.

ECC Mystery shopping cross border e-commerce

Het verslag van BeCommerce over de situatie en het toekomstperspectief van de e-retail in België is nog niet koud of er is alweer een volgende interessante studie. Deze keer op Europees niveau met als inzet een analyse van de online handel over de grenzen heen binnen Europa. Een érg belangrijk gegeven voor Belgische retailers omdat ze 95 % van hun omzet in 2010 haalden uit verkopen in andere Europese landen dan België zelf. Mystery shoppers verrichten 305 aankopen in 17 lidstaten met een bedrag tussen 50 en 150 euro in opdracht van het ECC (Europees Centrum voor de Consument). Op de levering en de betaling was weinig aan te merken maar heel wat webshops toonden tekortkomingen op vlak van wettelijke vermeldingen en retours. Enkele kernbevindingen van het rapport vind je hierna.

Lees meer...