Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Verslag E² - Usability voor webshops

E-commerce Evening logo

De E-commerce Evenings beginnen populair te worden. Voor deze editie over Usablity voor webshops moesten we jammer genoeg een aantal bedrijven teleurstellen want alle zitjes waren in een mum van tijd volzet. We willen het ook heel bewust kleinschalig houden zodat de interactie vrij kan stromen en er dieper kan worden ingegaan op concrete vragen. Onze zaal zat dus volledig vol met een mix van bedrijven die reeds met e-commerce bezig waren (en wilden optimaliseren) of met ondernemingen die het webshop-avontuur zullen aanvatten maar niet zonder voorbereiding in het diepe wilden springen.

Lees meer...

55 % van de mislukte e-commerce transacties te wijten aan slechte content

Bad content

De eerste regel in e-commerce design is een blijvertje: als de surfer je product niet kan vinden, kan hij het ook niet kopen. Hoewel die richtlijn nog steeds als een paal boven water staat is het probleem bij moderne webshops wat verschoven. Het artikel vinden is geen probleem, maar de gepaste informatie over het artikel vinden blijkt (zelfs na honderden blogposts en tips van al evenveel usability-experten) nog steeds niet even evident. Je eigen webshop-ervaring als consument zal dit beamen. Hoe vaak is de foto niet te klein, moet je nog langs de website van de producent voor meer info, zoek je gebruikersfora af voor diepte-info? In het e-commerce usability-onderzoek van Nielsen bleek dat 55 % van alle mislukte conversies te wijten waren aan slechte content of informatie.

Lees meer...

Voor u gelezen: Zakelijk bloggen in B2B - 10 tips

Op B2B Contact.nl verscheen een tijdje terug een interessant artikel over zakelijk bloggen in B2B:

Als u zich heeft verdiept in Social Media Marketing, dan weet u dat bloggen een essentieel onderdeel is in elke Social Media strategie. Maar wat kunt u bereiken en waarover moet u eigenlijk schrijven?  Wat moet u wel en juist niet doen? Hoe creëert u een succesvolle weblog voor uw onderneming? In dit artikel staan 10 tips om uw weblog naar een hoger niveau te tillen en meer resultaat te bereiken.

Lees meer...

De 4 types webshoppers, en de lastige vijfde

wenshoptypes

In het kader van de Nielsen e-commerce usability study werden 263 webshop-bezoeken genoteerd tijdens een logboekstudie. In dergelijke diary studie houden mensen zelf bij wat ze zoal doen gedurende de dag. Een van de zaken was online shoppen. Uit de data die verzameld werd uit deze logboeken bleek dat er 4 types webshoppers zijn, waarvan het vijfde type bovendien zo vluchtig is dat je er als e-commerce manager niet echt iets mee kan doen. Leer de types kennen zodat u er beter op kan inspelen.

Lees meer...

4,2 keer meer kennis over e-commerce usability

Jakob Nielsen cartoon

11 jaar geleden presenteerde gebruiksvriendelijkheidsexpert Jakob Nielsen zijn eerste e-commerce usability report. In dit rapport stonden 207 richtlijnen voor een efficiënte webshop. Je zou denken dat er na een decennium niet veel meer van overblijft, maar niets is minder waar. Slechts 1 richtlijn werd geschrapt, maar er kwamen er wel nog 668 andere bij. We weten dus nu 4,2 keer meer over hoe de ideale e-commerce site er uit zou moeten zien. Maar gebruiken we het ook consistent? Lees verder voor een aantal sleutelbevindingen uit het nieuwe E-comerce Usability onderzoek van Nielsen.

Lees meer...