Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Ook voor een e-commerce project heb je een plan nodig

Building Mistake

Als je een huis wilt bouwen start je met een plan.  Dit plan laat je toe om op voorhand je doelstellingen vast te leggen, te zorgen voor stevige fundamenten, de plaatsing van je muren en ramen, het type dak dat je wenst, je keuze te maken in materialen, ... Ook voor een e-commerce project is een plan onontbeerlijk.  Zonder plan zit je gegarandeerd met een bouwblunder nadien. Hoe begin je nu aan zo een plan?

Lees meer...

Logistieke afhandeling op maat is beslissende factor voor online shopper

scanning in logistiek centrum

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek startte begin dit jaar een onderzoeksproject 'E-commerce/E-fulfillment'. Enerzijds is e-fulfillment verantwoordelijk voor een groot stuk van de kosten die aan een webshop verbonden zijn, anderzijds biedt een innovatieve aanpak van e-fulfillment ook kansen om zich te onderscheiden in een sector waar de prijsdruk enorm hoog is.

Lees meer...

De voordelen van SCRUM methodologie in webprojecten.

Agile development - scrum

Scrum is een raamwerk voor agile management ("behendig beheren") van softwareontwikkeling. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (iteraties) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest zijn hierbij sleutelwoorden. Er wordt dus niet afgewacht of de vorige fase afgelopen is maar er wordt tegelijkertijd gewerkt. Dit is het tegengestelde van de waterfall methode waarbij iedere fase zijn eigen experts heeft. Die voeren hun taak uit en dragen het resultaat over naar de experts voor de volgende fase. Wat zijn nu de voordelen voor u als opdrachtgever om met een scrum-team te werken?

Lees meer...

SQL2012 - Denali - vereenvoudigt beheer van documenten via FileTable

SQL Server 2012 Denali

Handleidingen, gebruiksaanwijzingen, technische fiches, beheersdocumenten, plannen, tekeningen en andere digitale documenten aanbieden via je e-business site biedt een grote toegevoegde waarde voor je klant. Deze documenten opslaan en beheren in de database van een e-business site is echter geen sinecure. Met als gevolg dat je zeer regelmatig langs sites surft waar de links voor pakweg handleidingen of andere documenten doodlopen. Het beheer van dergelijke 'blob-data' wordt echter sterk vereenvoudigd in de nieuwe SQL2012.

Lees meer...

Hoeveel van uw klanten haken af op verzendingskosten?

Verzending

Online shoppers zijn meer dan ooit op zoek naar de voordeligste deals. Naast de prijs en de beschikbaarheid van uw product speelt ook de verzendingskost een steeds grotere rol. Recent onderzoek toont aan dat een te hoge verzendingskost één van de belangrijkste redenen is waarom online shoppers hun winkelmandje achterlaten. Terwijl slechts 6 % van de online kopers afhaakt omwille van een (in hun ogen) te lange leveringsduur, blijkt maar liefst 44 % te blokkeren bij te hoge verzendingskosten.

Lees meer...