Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Klant Cheyns in KMO/PME-magazine over de rol van e-commerce

Bert Vermeire

"Het succes van een webshop is afhankelijk van drie factoren: de applicatie, de data en de promotie. Je moet in eerst instantie over een goede intuïtieve applicatie beschikken. Daarna moet je constant werken aan de productdatabase. Een goede webshop kan ook niet zonder promotie. Die vindt onder meer plaats via mailings met doorklikmogelijkheden, infosessies (...) De investeringskost voor het ontwikkelen van een webshop op maat is niet te onderschatten. De ROI is evenwel hoog als je een bepaald kritisch volume haalt en meerekent wat je allemaal bespaart." aldus Bert Vermeiren van Cheyns.

Lees hier het volledige artikel.

Krachtige product-video's met deze tips

Videocamera

Een van de e-commerce trends voor 2012 is de verdere opmars van productvideo's en branded filmpjes. Veel producten zijn gediend met een korte demonstratie, als het ware een verduidelijking van een vriendelijke verkoper in de winkel. Daarnaast kan je met branded filmpjes je expertise aanstippen. Met deze tips in het achterhoofd zullen dit soort video's nog meer aanspreken en converteren in verkoop.

 

Lees meer...

E-commerce Association Europe wil e-tailing voortstuwen in Europa

EAE

Zeven nationale e-commerce associaties lanceerden op 17 februari de nieuwe belangenvereniging 'E-commerce Association Europe' (EAE). De vereniging zal oppereren vanuit Brussel en zal komende lente actief worden. Ze zal de belangen verdedigen van B2C e-commerce in Europa, zowel wat betreft e-commerce -producten als diensten. Het Belgische BeCommerce is een van de zeven partners.

Lees meer...

E-commerce trends in 2012

Crystal ball

E-commercefacts.com ontwaarde 8 trends die e-commerce in 2012 een nieuw gezicht zullen geven. Een aantal van deze trends werden in het verleden al aangehaald en bewierookt maar volgens de website worden er in 2012 ook een aantal echt hard gemaakt. We pikten er die trends uit waarvan we menen dat ze ook voor Belgische e-business bedrijven wel eens concreet zouden kunnen worden.

 

 

Lees meer...

Pinterest top referrer bij klant Vincent Sheppard

Pinterest logo

Pinterest is een online prikbord waar je beelden kan pinnen die elders op het web staan. Vaak worden beelden verzameld rond een thema op een pinboard. Iedereen kan je boards bezoeken, er commentaar op geven of je beeld herpinnen op zijn of haar eigen pinboard. Pinterest-gebruikers kunnen andere gebruikers of boards volgen en blijven zo op de hoogte van nieuwe pins.

Lees meer...