Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Social Media Revolution 2012

Het zal nog een tijdje duren alvorens we allemaal het social media gebeuren in ons DNA hebben opgenomen.  In het geval je dacht er nog omheen te kunnen:

  • 50% van de wereldbevolking is minder dan 30 jaar oud
  • 96% van millenium kids zijn aangesloten op een of meerdere sociale netwerken
  • Social Media heeft porno van de troon gestoten als #1 activiteit op het internet
  • 1 op 8 koppels uit de US leerde elkaar kennen via sociale media

Facebook kreeg meer dan 200 000 000 nieuwe gebruikers in minder dan een jaar.  In vergelijking had radio 50 jaar nodig om 50 miljoen luisteraars te verzamelen.

Social Media is hier en nu.

 

Hoe uw logistiek wijzigt wanneer u met e-commerce start.

Logistiek warehouse

Wie e-commerce toevoegt aan zijn business model mag zich aan wat veranderingen verwachten, niet in het minst op vlak van logistiek. In een artikel van Warehouse and Logistics over een recente studie van Vlerick over de toekomst van logistiek in Vlaanderen worden de uitdagingen en opportuniteiten bloot gelegd van e-commerce voor de logistieke sector. Deze zijn natuurlijk ook van toepassing als je zelf je logistiek wil herorganiseren in functie van e-commerce. We haalden enkele aandachtspunten uit het artikel.

Lees meer...

Social Media in een B2B context, doen of niet? Natuurlijk wel.

Ik twitter wel eens.  Niet vaak, helemaal niet doordacht en niet structureel.  Het beperkt aantal followers dat ik heb is een gevolg van het beperkt twitteren.  Ik ben ervan overtuigd dat als je veel berichten tweet je aantal followers gestaag zal stijgen.  Je Twitter-berichten mogen gerust een mengeling zijn van professionele berichten, nieuwtjes, emoties, ...  Mensen appreciëren op een of andere manier je openheid.  Wat me opvalt is dat quasi alle followers van mijn Twitter-account en die van vele andere Twitter-accounts uit je professionele milieu komen.  Collega's, leveranciers, klanten, ex-collega's, ... Dan heb je LinkedIn.  Dat gebruik ik al langer en quasi louter professioneel.  Het helpt me mensen in mijn professionele omgeving te leren kennen, we gebruiken het om mensen te recruteren, (verkoops-)gesprekken voor te bereiden, bedrijven te bekijken, ...  LinkedIn is belangrijk voor me geworden.

Op Frankwatching verscheen deze week een prachtig artikel over Social Media in B2B marketing.  Het doet je inzien dat je geen onmiddellijke return mag verwachten uit sociale media, het draait niet om de ROI ervan.  Sociale Media laten je toe om beter te communiceren, om je relaties te versterken, om je imago beter te profileren.  Een aanrader om te lezen!

Lees meer...