Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Infographic: het gedrag van shoppers voor de aankoop

Het Amerikaanse Milo deed een onderzoek naar het gedrag dat shoppers vertonen voor ze tot de effectieve aankoop overgaan. Ondanks de bredere verspreiding van smartphones, apps en andere technologische snufjes gelooft 90 % van de respondenten dat een échte winkel nog steeds uitermate belangrijk is. Zowel online als offline shoppers betrekken het winkelpunt bij hun aankopen. De infographic gaat verder in op mobiel en tablet aankoopgedrag, op de belangrijkste beïnvloedingsfactoren, research tijd voor de aankoop en via welk kanaal consumenten researchen alvorens aan te kopen.

Lees meer...

Verslag E² - De juridische aspecten van e-business

E-commerce Evening Juridische aspecten van e-business

Er bestaan geen e-commerce of e-business wetten. Afhankelijk van de uitgevoerde online activiteiten vallen de handelingen onder reclame, privacy, handel op afstand of andere traditionele wetgeving. Dat maakt het er voor uitbaters van websites en webshops niet gemakkelijker op om uit al de verschillende regels en wetten datgene te halen dat voor hen van toepassing is. Een sessie in samenwerking met Bright Advocaten was dus zeker aan de orde. Meer dan 20 geïnteresseerden in de zaal bewezen dat nog heel wat e-businesses hierover met vragen zitten.

Lees meer...