Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Vergelijk uw checkout proces met dat van de 100 grootste e-commerce websites

Baynard Institute heeft dit jaar onderzoek gedaan naar de e-commerce checkouts door onder ander aan benchmarking te doen bij de top 100 e-commerce websites met de grootste brutowinsten. Door dit onderzoek is er een database ontstaan met 508 verschillende checkout stappen,975 screenshots en meer dan 30 000 voorbeelden. Doorheen het benchmarkingproces zijn er 5 interessante bevindingen naar voor gekomen bij het checkout proces:

Lees meer...

Welke nieuwe e-business trends zagen we op E-commerce Paris 2012?

E-Commerce Paris was opnieuw een leerrijke ervaring. We zijn er met verschillende klanten en goede contacten heen getrokken omdat we het van groot belang vinden dat onze klanten maximaal geïnformeerd worden en om de nodige kennis met hen te delen.
Deze beurs is elk jaar zeer populair bij een ruim internationaal publiek. Er zijn een 8-tal domeinen te onderscheiden:

 • E-Commerce services
 • Digital Marketing
 • Mobile commerce (M-commerce)
 • Social commerce (S-commerce)
 • Optimalisatie van E-Commerce
 • Technologie
 • Customer Relationship Management (CRM)
 • Logistiek / transport (fulfillment)

Over deze acht domeinen waren er 499 standen te verdelen. Aanbod en variatie ontbraken zeker niet, zo kon iedereen nieuwe kennis opdoen afhankelijk van zijn vakgebied, persoonlijke interesse en expertise.  Opvallend is dat e-commerce hot blijft ondanks de economische en financiële crisis in Europa.  We noteerden volgende algemene indrukken, evoluties en aandachtspunten.

Lees meer...

Wat wel en niet meer werkt binnen e-mailmarketing in 2012

 

 MailerMailer is een internationale autoriteit die doorlopend onderzoek voert naar e-mailstatistieken met zeer interessante cijfers als gevolg. Hieronder een aantal opmerkelijke vaststellingen uit hun meest recente rapport :

 • De gemiddelde open rate is naar het laagste punt in 4 jaar gezakt (10,8%)
 • De doorklikratio is gezakt in de tweede helft van 2011 (2,5%) ten opzichte van 2010 (2,9%)
 • In de eerste helft van 2011 nam de Click through ratio toe (3,5%) ten opzichte van 2010 (3,2%)

Lees verder om te ontdekken wat de 5 meest gebruikte manieren zijn om e-mailcampagnes te beoordelen volgens het onderzoek.

Lees meer...

Welke nadelen van fysieke winkels kunnen eenvoudig worden omgezet naar voordelen voor een webshop.


Een Nederlandse studie van Cendris Monitor leverde een aantal redenen op waarom consumenten liever niet naar een fysiek winkelpunt gaan. Hier ligt natuurlijk dé opportuniteit om als online winkelpunt uit deze aspecten extra voordeel te halen. Een belangrijk aspect om af te zien van een bezoek aan het fysiek winkelpunt is onder ander het opdringerig personeel. Aangezien consumenten op hun tempo rustig hun inkopen willen doen in een fysiek winkelpunt zal dit natuurlijk hetzelfde zijn voor een online winkelpunt. Daarom is het van groot belang om de webshopper niet steeds lastig te vallen met opdringerige reclames, zelf openende chatvensters of bijvoorbeeld ongevraagde inschrijvingen op de nieuwsbrief. Vermijd zoveel mogelijk obstakels tijdens het online gebeuren van de consument.
Dit is niet het enige punt van irritatie in een fysiek winkelpunt, daarom gaan we in deze blogpost verder in op de andere nadelen van een fysiek winkelpunt met de daar op inspelende voordelen voor het online winkelpunt.

Lees meer...

E-commerce Paris, een bron van informatie en inspiratie voor Natch

 

Driedaagse inspiratiebron voor Natch in Parijs

 

 

Naar jaarlijkse traditie vindt in september de Europese e-commerce hoogmis plaats. Binnenkort trekt Natch voor de 5e keer richting Parijs om samen met een aantal klanten, contacten en partners de nieuwste trends en initiatieven op vlak van e-strategie, e-commerce, online marketing, logistiek en mobile onder de loep te nemen. Naast 450 informatieve stands zullen we ons vooral laten informeren en inspireren door de conferences en cases van de bekendste Franse retailers en industriële bedrijven.

 E-commerce Paris blijft voor Natch de ideale spiegel om onze e-business solutions af te toetsen met de Europese top.  Alsook voor onze klanten en contacten is e-commerce Paris een ideale ideeënvijver voor nieuwe projecten of initiatieven ter ondersteuning van hun eigen business.
Volg onze twitteraccount @natcheurope voor instant nieuws en weetjes tijdens het beursbezoek op 19/09.  Eind september volgt een leerrijk verslag van onze bevindingen op hét event. Stay tuned!