Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Aantal landingspagina's bepalend in B2B leadgeneratie.

Het aantal kwalitatieve landingspagina’s beïnvloedt uw aantal leads. Een landingspagina is een specifieke pagina van uw website die dient om een bepaald doel of campagne weer te geven. De bezoeker komt hier op terecht via een banner, emailcampagne of eender welke andere marketingactie. Deze pagina bevat specifieke inhoud om een gewenste actie uit te lokken.
Landingspagina’s worden steeds belangrijker aangezien aandacht een steeds groter probleempunt is bij de surfer. Surfers krijgen zodanig veel informatie te verwerken waardoor het steeds moeilijker is om alle informatiebronnen evenveel aandacht te geven. De aandacht van de surfer kan wel gewonnen worden door gerichte communicatie en door het opwekken van vertrouwen. En dat is net wat een specifieke landingpage geboden kan worden.

Lees meer...

De laadsnelheid van uw webshop bepaalt mee het aankooppercentage.

De laadtijd van een website heeft een grote invloed op de bezoekerservaring. Een goed ontworpen website met relevante content is zeker belangrijk om een bezoeker op de website te houden, daarnaast is de snelheid ook van groot belang. Wanneer een webpagina niet geladen is binnen de 8 seconden is 1/3e van de bezoekers al weer weg.

Lees meer...

De operationele impact van e-business op uw onderneming.

De 2 belangrijkste redenen om een e-commerce site op te zetten zijn meer verkopen of efficiënter gaan werken. Net zoals onze concurrenten vertellen we graag over onze succesverhalen waar e-commerce zonder veel inspanning rendabeler bleek dan een extra verkoper. Of cases waar er gigantische productiviteitsverbetering optrad en nog andere waar grote happen van de omzet via de e-commerce website komen. In de realiteit is er vaak echter iemand dagelijks met de webshop in de weer, wordt er wél geïnvesteerd in SEO, online marketingcampagnes, en webadvertenties om van het webproject een succes te maken.

 

Lees meer...

Hoe belangrijk is het om als B2B bedrijf aanwezig te zijn op social media?

B2B bedrijven richten zich vooral op het genereren van leads via de website. Het genereren van rechtstreekse verkopen aan nieuwe bezoekers komt in de business-to-business minder vaak voor. Dit in tegenstelling tot B2C bedrijven die zich meer op de rechtstreekse online verkoop richten. De reden hiervoor is dat heel wat B2B-bedrijven producten en diensten verkopen die verschillen van klant tot klant of per account onderhandeld dienen te worden. Toch zijn sociale media volgens een onderzoek van ecreativeim.com een belangrijk medium waarop bedrijven zich baseren voor hun professionele aankopen.

 

 

Wat de onderstaande infographic zeker benadrukt is dat de demografische gegevens van een B2B aankoper verschillende veranderingen ondergaan. De nieuwe aankopers komen in veel gevallen rechtstreeks van de schoolbanken, ze studeren af in een tijd van toenemend belang van social media. Hierdoor hechten ze er veel belang aan dat ze zelf aanwezig zijn op de verschillende social media, maar ook dat hun leveranciers hierop aanwezig zijn. Indien het gewenste bedrijf bijvoorbeeld niet op Facebook aanwezig is is de kans groot dat ze zich zullen wenden tot een bedrijf dat wel vertegenwoordigd is op Facebook.

Lees meer...

Wat moet er wettelijk allemaal op uw B2B-website staan in België?

Ook uw website moet aan verschillende verplichte vermeldingen voldoen om volledig in orde te zijn met de wetgeving. Wanneer deze items niet op uw website staan, kan een koper de koop ongeldig laten verklaren. De verantwoordelijkheid voor de aanwezigheid van deze verplichte elementen ligt bij de uitgever of eigenaar van de website, niet bij de webbouwer. Gebruik deze checklist om na te gaan of uw website voldoet.


Lees meer...