Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Wat kunnen B2B bedrijven leren over e-business uit de IT-barometer 2012 van België?

FOD-economie IT Barometer 2012

De FOD-economie onderzoekt naar jaarlijkse gewoonte de staat van de informatiemaatschappij in België. We analyseerden het rapport vanuit een e-business optiek voor B2B-bedrijven en kwamen tot de conclusie dat er grote opportuniteiten zijn als er op korte tot middellange termijn wordt op ingegaan door bedrijven.

 

Lees meer...

De 5 verschillende online aankopers tijdens de feestdagen weergegeven in een infographic

Tijdens de feestdagen zijn er 5 duidelijke types van online aankopers weer te geven. Bekijk hier in de infographic welke 5 soorten online aankopers dit zijn en hoe je deze het beste benadert en aanpakt om hen tot een aankoop van uw product of dienst te laten overgaan.

  1. De koopjesjager heeft eigenlijk nooit iets gekocht uit de retail.
  2. Iemand die voor het eerst online koopt zal de persoonlijke interactie missen.
  3. De enorm gevoelige aankoper probeert en bekijkt veel voor er een echt idee gevormd wordt over wat er wordt aangekocht.
  4. De nood-aan-inspiratie aankoper heeft aanbevelingen nodig vooraleer hij/zij tot een aankoop zal overgaan.
  5. De last-minute aankoper zal pas tot zijn aankopen overgaan op het laatste moment.

 

Lees meer...

e-PLATO

Wil je als bedrijfsleider van een groei-KMO wat meer ervaringen en tips uitwisselen omtrent e-business, dan kan je zeker terecht bij e-PLATO. E-business is zo goed als niet meer weg te denken voor bedrijven. Zoals het hebben van een eigen website, sociale media, e-commerce... Daarom wordt in januarie 2013 e-PLATO georganiseerd door VOKA. Hier kan u ervaringen en tips uitwisselen met collega-ondernemers, maar ook kwalitatieve contacten leggen met gastexperts en collega-deelnemers. PLATO is een peterschapsproject dat georganiseerd wordt door VOKA, het Vlaamse netwerk van ondernemingen. VOKA vertegenwoordigt dan ook 18.000 bedrijven. PLATO wordt georganiseerd voor bedrijfsleiders van groeiende KMO’s die samen willen nadenken over een visie en een strategie.