Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

De 10 mythes omtrent multichannel retailers

Worden aankopen nu effectief meer gedaan via de smartphone, tablet, Ipad,… dan via de notebook? In 2012 hebben 11 landen deelgenomen aan het onderzoek van PwC. Namelijk: Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Canada, China, Nederland, het Verenigde Koninkrijk, Turkije, Rusland, de Verenigde Staten en Zwitserland. Opvallend was dat in dit ene jaar er een grote toename was aan het belang van sociale media. Zal de volgende generatie nu meer via de tablet, smartphone,… en sociale media hun aankopen doen? Of zal dit zo snel nog niet veranderen? Hier meer over in de volgende 10 mythes die uit het onderzoek naar voor kwamen.

Lees meer...

2 grote uitdagingen waar e-commerce uitbaters mee te maken hebben

Intomart GFK voerde een e-commerce behoeftenonderzoek uit bij 1.111 e-commerce managers in opdracht van PostNL. De 2 meest onderschatte aspecten van e-commerce bleken de tijd die nodig was om een e-commerce project live te krijgen en de nodige resources om genoeg kwalitatieve trafiek naar de webshop te generen.

Lees meer...

Hoe spel-elementen en gamification voor meer klantentrouw zorgen bij e-business

gamification

Voor webshops is het veel moeilijker om klantentrouw op te bouwen en te verhogen, omdat online klanten meestal voor de laagste prijs kiezen. Extra kortingen uitdelen aan trouwe klanten  is geen oplossing, want dit zorgt enkel maar voor een prijzenoorlog met de concurrenten die uiteindelijk voor iedereen schadelijk is. Op de website van Marketingfacts.nl staat een interessant artikel over het gebruik van verschillende spel-elementen om uw bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken, met voorbeelden van onder andere Bol.com, Zalando en Groupon.

 

Lees meer...