Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Verslag van ons bezoek aan de E-shop expo

Zoals ieder jaar bezoekt Natch de e-shop expo.  Deze beurs, als onderdeel van Ondernemen 2013, is een interessant klankbord voor bedrijven die willen starten met een webshop en online marketing in België.

Lees meer...

Een wachttijd van 6 jaar om winst te maken op e-commerce?

We kunnen er niet meer van onder uit dat e-commerce steeds meer aan belang wint. Er is bijna geen keuze meer dan op de e-commerce trein te springen en ook een eigen webshop of e-business platform op te stellen. Klanten hebben het gemak gevonden om meer en meer producten en diensten online aan te kopen of te bestellen. Bij e-commerce komt heel wat kijken dus hangt er ook een prijsje aan vast. Voor kwaliteit betaal je natuurlijk. Comeos vroeg even rond bij zijn leden hoelang het duurt om een investering in e-commerce terug te winnen.

Lees meer...

6 webdesigntrends voor 2013 die de belangrijkste designblogs gemeenschappelijk hebben.

In 2012 lag de aandacht voornamelijk op het gebruik van cirkels, meerdere kolommen, banner designs, infographics, dynamische typografie, slideshow van afbeeldingen, lange homepages,… Die oude trends nemen we dan ook niet meer op in dit overzicht! We zochten het web af naar blogposts en artikels van tal van designguru's en combineerden hun voorspellingen voor 2013 in dit overzicht.

Lees meer...

375 slagerijen bestellen met enkele kliks verse vleeswaren en materiaal online rekening houdend met previsies en promo's.

logo RenmansIedereen kent de Renmans slagerijen die zich vaak in de buurt van discounter Aldi bevinden. Sinds 1978 groeide de familiale onderneming, mede dankzij de oprichting van een centraal service- en productiebedrijf (Transmeat) uit tot de nummer 1 in België.

375 retail slagerijen in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk bestellen zorgeloos dagelijks verse vleeswaren, bereide maaltijden, salades en non-food materiaal. Een op maat gebouwde webapplicatie laat de slagers niet alleen toe om heerlijke dagverse producten aan te bieden, het verlicht ook tal van administratieve taken die via het online service-platform afgehandeld worden. Dat is niet alleen beter voor de slager maar ook een grote optimalisatie voor het service- en distributiecentrum van Renmans. Bekijk de presentatie die Renman’s IT-manager  Thomas Bovy op 24 april tijdens de MERGE Conference gaf.

Lees meer...

die Keure bundelt haar talloze websites en webshops tot één overkoepelend e-business platform

logo die KeureDe uitgeverswereld was de eerste om de disruptieve kracht van het internet te ervaren. Businessmodellen en distributiemodellen wijzigden, ebooks en app-stores verschenen ten tonele, de work-life balance vervaagt waardoor boekconsumptie verschuift. De evoluties volgen elkaar in snel tempo op.

Voor uitgeverij en drukkerij die Keure was dan ook het moment aangebroken om een antwoord te bieden op deze veranderingen. Het bedrijf koos resoluut om haar online aanpak volledig om te draaien en 3 doelstellingen voorop te plaatsen: procesoptimalisatie, online omzet genereren en efficiënter communiceren met de diverse doelgroepen. Olivier Deschères, application manager van die Keure, verduidelijkte op 24 april de online inzichten van de drukker / uitgever tijdens de MERGE Conference. Bekijk hier zijn presentatie!

Lees meer...