Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Betonfabriek Coeck als een van de eerste conform met nieuwe CPR-wetgeving

Logo CoeckDe nieuwe CPR wetgeving -Construction Products Regulation- die ingaat op 1 juli 2013 zorgt voor een gewijzigd kader voor het verhandelen van bouwproducten.

Deze Europese regelgeving heeft als doel om het vrije verkeer in de markt te waarborgen alsook op een uniforme manier informatie te verlenen aan aannemers en andere stakeholders in de bouw (meer info).

Vanaf dat moment zullen producenten van bouwmaterialen de noodzakelijke prestatieverklaring (Declaration of Performance of DoP) en de aangepaste CE- markering verplicht voorzien voor de producten waarop de CPR van toepassing is. Ook Betonfabriek Coeck wordt als belangrijke Belgische producent van bouwmaterialen geconfronteerd met deze wetgeving.

Concreet voorziet de wet om:

  • Technische documentatie als basis voor prestatieverklaring te voorzien
  • Procedures rond het in handel brengen na te leven
  • Prestaties van het product te verklaren
  • Regels voor CE markering toe te passen
  • Voorzien in instructies en informatie inzake veiligheid
     

Natch ontwikkelde voor Betonfabriek Coeck de synchronisatie en online toegang tot de eigen DOP's alsook de mogelijkheid om de DOP's van handelsgoederen via leveranciers te consulteren. Zo kunnen alle partijen de nodige documenten en DOP's consulteren door eenvoudigweg het productnummer in te tikken op de website van Coeck. 

 
Meer info op http://ce.coeck.be 
 
 
 
 
 
 

Ook 40 plussers krijgen de smaak van e-commerce te pakken

Niet enkel de jeugd maar ook steeds meer veertigplussers kopen producten aan via het internet, dat blijkt uit de derde E-commerce studie van Comeos, de Belgische federatie van de handel en de diensten. Dit onderzoek werd in april 2013 uitgevoerd bij 1.062 personen. Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van de federatie stelt: "De leeftijdverschillen vallen weg, en we hebben definitief de stap gezet naar de 'late majority'". Ook blijkt dat schoenen en kledij nu de producten zijn die het meest worden aangekocht via webshops. Eerder waren dit vooral hotelovernachtingen en vliegtuigtickets.

Lees meer...