Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Software: keiharde business driver

Jarenlang werd IT enkel maar gezien als een noodzakelijk kwaad en kost, maar ondertussen neemt het haar plaats in als keiharde business driver. Veel bedrijven moeten die switch nog maken. Cédric Collet, consultant digital bij Natch, had het onlangs bij tijdens een rondetafelgesprek bij magazine OnlineRetailer over IT als business driver.

Lees meer...

Webshop Donck floreert als multifunctioneel kanaal

Donck is een West-Vlaams familiebedrijf gespecialiseerd in de distributie van tuin- en kamerplanten in binnen- en buitenland. Afnemers zijn gespecialiseerde retailers zoals tuincentra. De hoge mate van complexiteit binnenin dit bedrijf, maakt het digitale maatwerk van B2B e-businessspecialist Natch de oplossing bij uitstek. In het ValueChain magazine vertellen IT-manager Nico Cardoen en Natch Digital Consultant Cédric Collet over het digitale succes van Donck. 

Lees meer...

De impact van een e-business B2B platform op sales & customer service

 door Jens Decolvenaer


Digitalisering, E-business, E-commerce, …
Het zijn jammer genoeg nog steeds woorden die bij vele werknemers angst inboezemen, en dan nog niet in het minst bij de mensen die op de sales of customer service afdeling aan de slag zijn. Het klopt dat E-business zijn impact zal hebben op de interne/externe werking van een organisatie, het klopt dat dit een impact zal hebben op de rol van sales & customer service werknemers. Jammer genoeg wordt er nog steeds vanuit gegaan dat dit een negatieve impact zal zijn. Het tegenovergestelde is echter waar.

Lees meer...

Hotjar: Leer je websitebezoekers beter kennen

Door Jens Decolvenaer

Google analytics is, in tijden waarin data als het nieuwe goud wordt aanschouwd, alom aanwezig. Het helpt je data verzamelen: hoeveel paginabezoekers je op je website hebt, uit welke regio’s deze bezoekers komen, hoeveel pagina’s ze bezoeken, … Waardevolle informatie, zonder meer goud waard. Het “waarom” blijft echter een onbekende factor. Enter Hotjar.

Lees meer...