Natch B2B e-business blog

Inzichten, voorbeelden en cases van B2B e-business, e-commerce en apps in België en Europa

NAVIGATION - SEARCH

Vlaanderen geeft internethandel duw in de rug

Vlaanderen scoort slecht voor internethandel of e-commerce. De Vlaamse regering wil daarom 600 zelfstandigen helpen bij de opstart van hun webwinkel. Dat bericht de krant De Morgen.

In 2011 kocht 44 procent van de Vlamingen via het internet. In onze buurlanden schommelt dat percentage rond de 65 procent, een stuk hoger. Toch kunnen de klassieke winkels de ogen niet sluiten voor de groeiende internethandel, zie bol.com of Zalando die naar onze markt lonken. De Vlaamse regering wil daarom eigen ondernemers stimuleren om de online sprong te maken.

Minstens 600 handelaars krijgen vanaf 1 juli 2013 "internetles", en dat voor vier jaar. Ze krijgen hulp bij de opstart van een webwinkel, het omgaan met sociale media, de mogelijkheden van m-commerce (handel via smartphones) etc. Het doel is een "perfecte integratie tussen offline en online winkelen, hét winnende businessmodel". Momenteel lopen er selectieprocedures in tientallen gemeenten.